Windows Phone 8 Apollo Plus излиза в началото на 2013

Един месец след като излезе официално Windows Phone 8 разработчиците в Microsoft работят над ъпдейт за Windows Phone 8. Ъпдейта носи името Apollo Plus, но тази информация е неофициална тъй като потребител в социалната мрежа Twitter сподели тази новина.Nokia Lumia 920

Apollo Plus няма да бъде следващата голяма версия за Windows Phone, а само ъпдейт с кръпки от бъгове и някоя друга функционалност. Microsoft ще включат VPN поддържка за Windows Phone 8, което ще позволи на собсвениците на телефони с WP8 достъп до корпоративни мрежи. VPN-а не е най-великата новост, която може да се добави към мобилната операционна система, но все пак ще е плюс за бизнеса. До момента не е потвърдено, че Apollo Plus ще включва VPN.

Apollo Plus ще бъде първия over-the-air ъпдейт от Microsoft. Предната версия на мобилната операционна система изискваше от потребителите да включат телефоните си към компютрите, за да свалят софтуерния ъпдейт.

Windows Phone 8 Apollo Plus ъпдейта се очаква да излезе по време на Mobile World Congress през февруари 2013 г. Междувременно Windows Phone потребителите все още чакат Windows Phone 7.8 ъпдейт, който ще бъде близък до последната версия на мобилната операционна система.

Microsoft официално представи Windows Phone 8 в края на месец октомври след като бе представена Windows 8. Част от устройствата, които се задвижват от WP8 са Nokia Lumia 920 и HTC Windows Phone 8X. Двата смартфона получават положителни оценки, но някои потребители съобщават за бъгове.  Nokia Lumia 920 имат кратък живот на батерията, а HTC 8X се рестартира на произволнен принцип.

111 views