Windows Phone потребителите изпитват проблеми с YouTube

Windows Phone потребителите изпитват проблеми с гледането на YouTube видеа. Този проблем не се появява при всички потребители. Microsoft наскоро поиска от Google да направят хубаво и стабилно приложение за Windows Phone.

Nokia Lumia 620

В операционната система Windows Phone 8 има разлика тъй като в предната версия на ОС, когато посетите m.youtube.com и пуснете някое видео Internet Explorer изкача и зарежда HTML5 видео плеър, за да изгледате видеото. Сега в Windows Phone 8 когато кликнете върху някое видео излиза прозорец, който подканва потребителя да инсталира приложение.

Преди 11 дни Microsoft публикува в своя блог изявление относно проблема с YouTube видеата ето какво гласи то:

През 2010 година Google блокира потребилите на новата операционна система Windows Phone от пълната функционалност на YouTube. Google предостави достъп до YouTube на Android потребилите, както и на тези с iPhone. Потребилите на Android и iPhone могат да търсят видео категории, търсене на любими видеа, разглеждане на рейтинг и други възможности, които не са достъпни на потребилите с Windows Phone.

За съжаление, Google отказа да предостави същият достъп на мета данни на Windows Phone потребителите, както на тези с Android и iPhone. Като резултат от това Microsoft направи свое YouTube приложение, което представлява браузър, който достъпва мобилната версия на YouTube без пълната функциоланост на видео портала. Microsoft е готов да представи YouTube приложение с много възможности. Ние се нуждаем от разрешение да достъпим YouTube по същия начин, който го достъпват и другите мобилни операционни системи. Това разрешение е отказано от Google до момента.

Google би трябвало да премахнат ограничението и да предоставят на Microsoft пълен набор от инструменти и възможности да направят красиво и функционално YouTube приложение за своята платформа. Microsoft искат да насърчат своите потребители да използват YouTube за разлика от другите видео услуги, които са достъпни.

124 views