Windows 7 завинаги! Защо Windows 7 е новото XP?

“Ние обичаме Windows 7” – това бе мнението на посетителите на TechMentor конференцията провела се вMicrosoft централата на Microsoft. През април месец 2013 Windows XP ще спре да бъде поддържана и много от организациите, които ползват XP трябва да подновят  операционната система до Windows 7.

Въпреки, че на 26 октомври излиза Windows 8 прехода от XP към W7 би бил по-вероятен отколкото от XP към W8, но всичко това показва, че историята се повтаря.

Ето 5 неща, които потребтелите харесват в Windows 7:

1.Потребителския интерфейс
С огромната промяна на Windows 8 интерфейса потребителите продължават да харесват Windows 7. Windows 7 не е толко добре устроен за таблети, както е Windows 8, което е предимство на новата операционна система. Но потребителите предпочитат Windows 7 интерфейса и по-бързата навигация , която има в сравнение с XP.

2.Защита
Windows 8 идва с голяма набор от инструменти за защитa. Но да не забравяме, че Windows 7 е с пъти по-защитена от Windows XP, което кара XP потребителя да избере Windows 7.

3.Мрежова свързаност
Ако сте ползвали мрежовите настройки на Windows NT 4.0  или Windows 95/98 сигурно сте изкарали много дълги нощи докато настроите протоколите, които ползвате и така нататък. Windows XP имаше по-добри мрежови настройки, но не чак толкова лесни за ползване. Операционната система Windows 7 може лесно да бъде свързана към принтери, домашни или работни групи и то за кратко време.

4.Управление под PowerShell
Възможността да управлявате системата с PowerShell, особено от друга машина се оценява най-много ИТ админите. Всъщност PowerShell е достъпен за XP и Vista, но няма пълния набор от функции, които има Windows 7.

5.По-добра производителност
Windows 7 зарежда значително по-бързо в сравнение с XP или Vista. На лаптопи батерията работи по-дълго и възстановяването от “спящ” и “hibernate” режим е подобрено.

Като цяло много от потребителите на Windows XP отначало може би биха намерили Windows 7 по-близък до XP. Вероятно е Windows 7 да се превърне в масова операционна система, както е XP в момента.

160 views