Wi-Fi мрежи и 3G Hubs са забранени на Олимпиадата в Лондон

На Олимпийските игри в Лондон тази година са забранени Wi-Fi мрежи и 3G Hubs за лично ползване. Олимпийските игри в Лондон през 2012 ще е първата Олимпиада откакто на пазара се продава iPad и броя на приложенията за мобилни телефони и таблети значително по-голям в сравнение от Олимпиадата в Пекин през 2008 година. На игрите в Лондон има забрана да се използват технологични устройства.Olympic Games London 2012

Разбира се, в списък със забранени предмети са ножове, оръжия, спрейове и други опасни за околните предмети, но до тях се нареждат и технологичните устройства. На Олимпийските игри в Лондон това лято ще е забранено пускането на лични и скрити безжични точки за достъп (wireless networks) и 3G Hubs в периметъра, където се провеждат състезанията.

iPhone, iPad и Android телефоните, както и таблетие са позволени за ползване, но не може да се използват като безжична точка за достъп за свързване на повече устройства. В правилника на игрите в Лондон никъде не са споменава BlackBerry и Windows телефоните.

За любителите на фотографията няма проблем за снимането на видео и снимки за лично ползване по време на игрите, но професионално оборудване с дължина над 30 см не може да се използва.

156 views