RIM се стремят към 3-то място след iOS и Android

Днес се проведе конференцията BlackBerry Jam, на която изпълнителният директор на RIM каза, че вижда компанията като номер 3 платформа на пазара. От BlackBerry се стремят да си върнат позициите на пазара в САЩ и северна Америка с новата 10-та версия на BlackBerry операционната система. Компанията бе с много силна позиция в бизнес средите, но iPhone измести смартфоните на RIM.BlackBerry

На пазара в момента доминират Apple, Samsung и Microsoft сред другите прозиводители. На днешната конференция изпълнителният директор на RIM сподели, че BlackBerry операционната система се ползва от над 80 милиона потребители по света и новата 10-та версия е най-продуктивната до момента операционна система.

RIM представиха стратегия, с която сертифицирани разработчици ще могат да изкарат $10,000 от техните приложения (ако отгаварят на определни изисквания). С което искат да привлекат разработчиците да правят приложения за BlackBerry OS. Мобилни операционни системи като iOS и Android са успешни поради факта, че има много написани приложения за тях.

Повече информация за писането на приложения за BlackBerry може да намерите тук https://developer.blackberry.com/.

85 views