Preview на Windows Server 2012 R2 достъпно за сваляне

Microsoft пуснаха preview-то на Windows Server 2012 R2 за сваляне. Тък като е preview, администраторите не могат да я тестват върху production хардуер.

Windows Server 2012
Потребителите не могат да актуализират инсталация на Windows Server 2012 до R2, за сметка на това трябва да направят миграция на софтуера.

Едно от новите допълнения, които има Windows Server 2012 R2 е dashboard-а, който Ви позволява да преглеждате инструменти за администрация, както и да добавяте такива към dashboard-a. Windows Server 2012 R2 Ви показва кои услуги ползвате и кои не са свързани със сървъра. Част от тези услуги са Office 365, SharePoint library management, управление на мобилни устройства, Windows Azure Active Directory с поддръжка на single sign-on, Windows Azure Backup и други.

Освен това Essentials версията се очаква да бъде с подобрени облачни възможности. Windows Server 2012 R2 Essentials е проектирана да работи с наскоро представения Windows Azure Pack.

Линк към официалната страница на Microsoft: http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/windows-server/windows-server-2012-r2.aspx

Източник: PCWorld

 

184 views