Nokia HERE

Nokia пусна своята обновена картографска услуга с новото име HERE. HERE е конкурентна услуга на Google Maps, Bing Maps и Apple Maps. Услугата е базирана на HTML5 и е пряк конкурент на Apple Maps. HERE има проложение за iOS, което е голяма удобство за Apple потребителите, но потребителите на Android ще могат да ползват Here единствено през мобилния си уеб браузър.HERE

HERE има Street View изглед, за който бих казал, че е много добър и бърз. Покритието на Street View за момента е много малко тъй като услугата е нова. Това, което HERE няма е Flyover за разлика на Apple Maps. Nokia HERE работи добре под мобилни браузъри.

Nokia има голям напредък в разработването на картографски услуги. Финландската компания направи добър старт с Nokia City Lens. City Lens е Windows Phone приложение, което няма конкурент сред Android и iOS. Nokia City Lens е приложение, с което може да видите в реално време ресторанти, кафета, магазини и всички обозначени места около Вас.

Nokia стъпват на пазар на който до сега не наблягаха особено много. Nokia преди години имаше голям дял на пазара за нискобюджетни мобилни телефони. Откакто смартфоните започнаха да се използват масово Nokia не успя да задържи своите позиции тъй като водещото при смартфоните е операционната система. Nokia нямаха достатъчно добра операционна система за техните смартфони и точно за това решиха да ползват Windows Phone, което лично според мен е успешен ход на финландците.

Nokia ще партнират и с Mozilla като ще приложат HERE Maps във Firefox OS.

125 views