Nokia държи 90% от Windows Phone пазара

Nokia държи 90% от Windows Phone пазара. Това може би е съвсем нормално след като знаем, че Microsoft закупи мобилното подразделение на финландската компания. 9 от всеки 10 Windows Phone телефона на пазара са произведени от Nokia. Тази тенденция продължава да нараства и може би в скоро време ще можем да кажем, че Windows Phone телефоните са
произведени от Nokia така както iOS за iPhone или iPad.

Друга интересна статистика засягаща Windows Phone операционната система е че 75% от WP телефоните са задвижвани от Windows Phone 8, от което можем да си направим извода, че Microsoft миналата година са продали достатъчно мобилни устройства, което да утрои устройствата с повече от тези на 7.X версията.

Nokia Lumia 920

Мобилните смартфони от ниския клас Nokia Lumia 520 продължава да се представя добре на пазара като бележи ръст с още 3.3% на пазара само за месец. Сходния модел Nokia Lumia 521 е сред 10-те най-ползвани WP телефони на пазара. Съвсем скоро време ще видим нова версия на телефона в лицето на Nokia Lumia 525.

От всичко това можем да си направим извода, че Nokia продава добре Windows Phone телефони, Nokia Lumia 520 и неговите сходни модели се продават и Windows Phone 7.x отиват в миналото като няма тенденция да се ползват за в бъдеше. Интересно нещо ще бъде ако Windows Phone може да се увеличат с повече от 10 милиона устройства през четвъртото тримесечие на 2013 година.

Източник: www.techcrunch.com

268 views