Microsoft Surface Pro на пазара в края на януари

Microsoft Surface Pro ще излезе на пазара в края на януари месец. През октомври месец, Microsoft представи Surface RT, ARM базиран таблет, който е задвижван от Windows RT (Metro UI). Windows RT е операционна система оптимизирана за ARM чипове. Таблетите Surface Pro ще бъде с пълната версия на Windows 8 Pro, които ще ползват Intel процесори.

Surface

Очакваше се Microsoft Surface Pro да излезе през следващата седмица, но повечето големи сайтове са на мнение, че ще можем да закупим Surface Pro от края на този месец.

Microsof Surface Pro ще се предлага в две версии:

  • 64GB за $899
  • 128GB за $999

И двата модела вървят със Surface Pen като може да закупите допълнително Touch Cover за $119.99 и Type Cover на цена $129.99. През тази година очакваме още Windows 8 таблети. Производителите които ще пуснат Windows 8 таблети са Acer, Asus, Dell, Hewlett-Packard, Lenovo, Samsung и ZTE.

Около излизането на Windows 8 таблетите няма точна яснота поради факта, че до момента никой от производтелите не е спазил датата на излизане на своя таблет. За пример, Lenovo обещаха ThinkPad Tablet 2 да излезе през октомври, но след това го отложиха за декември, но до момента таблета все още не е на пазара.

114 views