HTC подготвя 8X и 8S с Windows Phone 8

През ноември месец на пазара ще излезнат още смартфони с Windows Phone 8 операционна система. След като Samsung представи ATIV S смартфона с Windows Phone 8 се очаква и HTC да представи нови две устройства. Двата смартфона, които се очакват на пазара са HTC 8X и HTC 8S. Телефоните ще бъдат сходни с Nokia Lumia 820 и 920, изработени от поликарбонат в различна цветова гама (розов, червен, черен, зелен и други).

Дисплеите са Super LCD, покрити с Gorilla Glass против драскотини. Дисплея на 8X има голям 4.3 инчов дисплей докато 8S ще бъде с 4 инчов.

Характеристики:

 

HTC 8X HTC 8S
Процесор 1.5Ghz Snapdragon dual-core processor 1GHz Snapdragon dual-core Snapdragon S4 processor
RAM 1 GB 512 MB
Камера 8 мегапиксела 5 мегапиксела
Дисплей 4.3 инча 4 инча
Памет 16 GB 4 GB
Жак за слушалки 3.5 мм 3.5 мм
Операционна система Windows Phone 8 Windows Phone 8

Windows Phone 8 ще излезе през октомври месец. Най-много се говори за началния екран с различните приложения на него, интегрирането на Skype, turn-by-turn навигацията и NFC функционалността.

Microsoft
Цените на HTC 8X и 8S не се знаят, но се знае че ще бъдат пуснати през ноември месец през 140 мобилни оператора по целия свят като в САЩ ще се продават от T-Mobile, AT&T и Verizon.

Nokia и Samsung също не са оповестили цените на своите устройства, които се очакват, но е ясно, че цените ще бъдат конкурентни. Края на тази година се очаква да бъде пълен с нови смартфони след появата на iPhone 5 и очакваните телефони с Windows Phone 8.

159 views