Google Wallet се завърна

Google Wallet услугата за покупки на стоки през мобилният телефон се завърна. След като беше съобщено, че неауторизиран потребител може да има достъп до данни в Google Wallet, услугата бе спряна докато проблема се реши. От Google веднага се заеха със задачата да оправят тази дупка в сигурността. Направени са нужните промени и услугата вече работи, както трябва.Google Wallet

Проблема се явяваше в това, че ако някой Ви открадне мобилният телефон на който сте активирали Google Wallet така злосторника има достъп до предплатените Ви карти. От Google са оправили проблема и сега всеки път потребителя ще трябва да се идентифицира преди транзакция. Така всеки път ще трябва да потвърдите, че Вие сте собственика на предплатените карти свързани към Google Wallet.

Може да се каже, че случай с кредитна карта е индентичен, но Google Wallet е с една идея по-сигурен начин за плащане. Ако Ви откраднат кредитната карта и злосторника има пин кода може да тегли пари, но ако Ви откраднат телефона трябва не само да знаят пин кода, но и паролата за отключване на телефона. Мобилният телефон предоставя допълнителна защита за разлика от кредитната карта.

160 views