Google закърпва Chrome за втори път в рамките на 8 дни

В рамките на 8 дни Google поправя 2 пъти кръпки около Google Chrome. За този период са намерени 12 дупки в сигурността на браузъра като 8 от тях са от често срещания тип “use-after free”.Google Chrome Logo

7 от 12-те слабости са маркирани като “high”,  като “high” се маркират вторите по важност кръпки, които трябва да се оправят. 4 са маркирани като “medium” и една като “low”. Google са платили $6000 на трима разработчика, които са съобщили за проблемите. Останалите дупки са намерени от екипа на Google.

През тази година Google са дали $216,000 за репорт на грешки като $120,000 са дадени по време на Pwnium.
Pwnium е състезание на което целта е откриване на слабости в защитата на браузъра Chrome като общия награден фонд на състезанието е 1 милион долара. Всеки от победители получава Chromebook като част от наградата.

В новата версия на Google Chrome има нова версия на Adobe Flash Player, в която са поправени две сериозни дупки по отношение на паметта.

Фикснатата 18 версия на Chrome може да се свали за Windows, Mac OS X и Linux от сайта на Google. Потребителите с предни версии ще получат автоматичен silent update.

104 views