Firefox за Android с нова версия

Днес в официалния блог на Mozilla излезе съобщение, което представя нова версия на Firefox за Android. Новата Mozilla Firefox logoверсия е оптимизирана за таблети и освен това изпълнението на работа е много по-бързо от предната версия. Firefox за Android има персонализирана стартова страница, където може да сложите любимите си уеб сайтове за по-лесен достъп.

Firefox Sync услугата е достъпна за Firefox за Android. Мобилния браузър поддържа Flash за таблети с Honeycomb операционна система. За по-добро ползване на уеб сайтовете Firefox за Android позволява да превключвате от десктоп към мобилна версия на уеб сайт чрез избирането на “Request Desktop Site” опцията.

Firefox за Android е базиран на същите отворени технологии, които десктоп версията на браузъра ползва. Firefox за Android предлага същите системи за сигурност като десктоп версията Do Not Track, Master Password, HTTP Strict Transport Security и други.

Новите възможности на HTML5 в Firefox за Android дават възможност на разработчиците да създават богати уеб приложения и уеб сайтове, базирани на HTML5, JavaScript, CSS и други отворени уеб стандарти. Като застъпник на отворените уеб технологии, Mozilla представя нови Web APIs и ги поставя към стандартните групи, за да преместите уеб като платформа. Сред стандартите, които Mozilla подпомога са изграждането на Camera API, Vibration API, Mobile Connection API, Battery Status API, Screen Orientation API и Geolocation API.

141 views