Представяне на Google Drive

На 24 април в официалният блог на Google излезе представянето на Google Drive. Google Drive услугата е конкурентGoogle Drive Logo на известните облачни услуги Dropbox, iCloud и SkyDrive. Google Drive Ви позволява да създавате, споделяте и работите съвместно с други хора. Можете да качвате файлове от различен тип (видео, снимки, Google Docs, PDF и други) и да ги достъпвате от всякъде.

Google Drive включва Google Docs чрез който работите в екип с други хора в реално време. Файловете върху които работите и които са качени могат да се достъпят през PC, Mac, таблет и смартфон. Може да свалите Android или iOS приложение за Google Drive и така дори по време на път можете да работите върху даден проект. Търсенето в Google Drive е много просто и функционално. Можете да търсите по ключова дума, по тип на файла и още други възможностти. Сканираните файлове също са обект на търсене по ключова дума това е така заради Optical Character Recognition (OCR) технологията. Google Drive поддържа и търсене по снимка, което работи като опция в Google търсачката от известно време, но на този етап не е на 100% ефективна.

Google Drive Services

Ползвайки Google Drive Вие имате 5GB място безплатно, което е достатъчно за снимки, книги и други файлове. Ако желаете повече място трябва да заплатите $2.95 месечно за 25GB. Google Drive тепърва се развива и се очаква да предложи повече възможности в бъдеще време.

179 views