Какво очакваме от iOS 6 и iPhone 5

Следващото поколение iPhone ще бъде с редица промени за разлика от предходните
поколения. Любимите Ви Google услуги ще изчезнат от операционната система iOS 6,Apple iPhone 4 те ще бъдат заменени с Apple еквиваленти.

 

Последната бета версия на iOS 6 ясно показва, че Google услугите ще бъдат заменени с продукти на “ябълката”. iPhone 5 ще предложи и хардуерни промени, които биха се харесали на потребителите.

Чао чао Google Maps
Apple закупиха няколко компании, които се занимават с картографиране с идеята да създадат своя услуга. Услугата, която предлага Apple би се харесала повече на потребителите поради факта, че Apple картите зареждат много по-бързо за разлика от Google Maps. Услуга подобна на Google Maps за Android ще бъде представена в iOS 6, името на приложението е Maps, което предлага 3D преглед на сградите и гласова навигация.

Без YouTube в iOS
Приложението YouTube за iOS съществува от много време, но в новата 6-та версия вече няма да бъде достъпно по подразбиране. За сметка на това Google разработват свое YouTube iOS приложение, което ще бъде пуснато в App Store. Липсата на YouTube приложение в iOS няма да се усети поради факта, че Вие пак можете да гледате клипове от мобилната версия на YouTube през Safari браузъра на iOS.

Ариведерчи microSIM
Един от хардуерните компоненти на iPhone 5, който ще бъде различен е типа SIM карта, която ще се ползва. Според френски уеб сайт nanoSIM картите ще заменят досегашните microSIM (nanoSIM картата е 40% по-малка от microSIM). Предложението за стандартизиране на nanoSIM картите е по идея на Apple. “Ябълката” предложи nanoSIM картите, но Nokia и Motorola предлага друг тип SIM карти. По всичко си личи, че Apple не отстъпва и ще въведе nanoSIM в своите апарати.

157 views